Kerst in Oberstdorf 2007/2008
Femma en Aloys - van 21 december t/m 5 januari 2008


Terug!

Waar we waren

2007
Vrijdag 21 dec
Zaterdag 22 dec
Zondag 23 dec

Maandag 24 dec
Dinsdag 25 dec
Woensdag 26 dec
Donderdag 27 dec
Vrijdag 28 dec
Zaterdag 29 dec
Zondag 30 dec

Maandag 31 dec
Dinsdag 1 jan
Woensdag 2 jan
Donderdag 3 jan
Vrijdag 4 jan
Zaterdag 5 jan
Vrijdag 4 januari

Plannen
Vandaag gaan we skiën, onze laatste dag! De puntjes opmaken.
Aan het eind van de middag een hapje eten bij Jochum, de buurman. En daarna vast het meeste inpakken, en achterin de auto zetten.

Plan uitgevoerd! We zijn eerst naar de Söllereck gegaan. De Wannenköpfle een keertje af, daarna de Söllereck zelf. Ging niet zo lekker; er is veel nieuwe sneeuw opgespoten met kanonnen, afwisselend kwam je op harde ondergrond of in bulten versen sneeuw terecht. Daarbij was het érg druk op de piste, dus daar moet je ook nog rekening mee houden.
Ik ben na één rondje lekker wat gaan drinken op het (stampvolle) terras, Femma heeft nog 2 extra rondes gedaan maar was er ook niet écht tevreden over.

Rond 14.00 uur hebben we de skies weer achterin de auto geladen en zijn we teruggereden naar Riezlern, om nog een uurtje op de Parsenn te gaan skiën. En dat ging super, goede sneeuw, ruim de tijd om nog even de laatste punten op te maken!
En Wiebe: die boomstamkop staat sinds een tijdje bij het terras hier, onderaan de piste!

Daarna inpakken, opruimen, en om 18.30 uur aanschuiven bij Jochum, waar Seppi een tafeltje voor ons had vrijgehouden. Na knoflooksoep en Gordon Blue met friet en sla zijn we papzat, zodat Seppi bezorgd informeert of ik nog wel een coupje ijs met slagroom na lust...
Ja, we weten nu dat ie Seppi heet, de ober. De afgelopen weken spraken we steeds over buurman Jochum, maar zo heet dus het restaurantje: Jochum (zonder buurman ;-)

Daarna de laatste kisten met boeken, keukenvoorraden, verlengsnoeren en leeslampjes, haspels, electronica (waaronder de dvd-speler), foto- en filmstatieven, tassen met kleding, schoenen etc. etc. de auto ingesleept zodat we morgenochtend snel 'vertrekkensklaar' zijn, zoals de Belgen dat noemen.

Hier staat nu nog mijn camerauitrusting (rugzak), de videotas, Femma's camera, beide navigatiesystemen, de twee(!) laptops waarvan één in gebruik (zie foto van 23.00 uur), WiFi-antenne en verlengkabels (ook nog in gebruik), mobiele telefoons, de "cache-tas" met de satellietontvangers, de toilettassen...
Dat moet er morgen allemaal nog in. Gelukkig rijden we niet voor niets in een VW-busje, hij zit -ondanks alles- nog niet voor een kwart vol!

De foto hieronder, met de zelfontspanner gemaakt om ca. 16.15 uur vanmiddag, onderaan de piste. Het skiën zit er (helaas) weer op, maar de benen zijn nog heel! ;-)

Lees verder op de volgende dag...  



© 2002 - 2008: Femma & Aloys