Kerst in Oberstdorf 2007/2008
Femma en Aloys - van 21 december t/m 5 januari 2008


Terug!

Waar we waren

2007
Vrijdag 21 dec
Zaterdag 22 dec
Zondag 23 dec

Maandag 24 dec
Dinsdag 25 dec
Woensdag 26 dec
Donderdag 27 dec
Vrijdag 28 dec
Zaterdag 29 dec
Zondag 30 dec

Maandag 31 dec
Dinsdag 1 jan
Woensdag 2 jan
Donderdag 3 jan
Vrijdag 4 jan
Zaterdag 5 jan
Profile for aloys Woensdag 26 december

Het is een wat bewolkte dag, de eerste dag dat we niet volop zon hebben. We gaan er vandaag op uit, wandelschoenen aan, we gaan Geocachen in de sneeuw!
(Geo-cachen is "schatzoeken" met een hand-GPS). Thuis hebben we een stuk of 30 caches ("schatten") uitgezocht die we mogelijkerwijze zouden kunnen opsporen in deze witte omgeving. Kijk maar eens op het kaartje! Daarvan gaan we er vandaag één of meer doen.

Schreef ik enthousiast, maar dat viel dus tegen... Eerst de cache ten oosten van het casino van Riezlern, in de weilanden. Weilanden ja, maar niet in de winter: pistes. Omhoogsjouwen tegen de pistes op, wegen en weggetjes zijn onherkenbaar en buiten de pistes zak je een halve meter diep in de sneeuw. En als het pad dan langs een boerenstal loopt, lijkt een kleine lawine ons de weg te versperren. Klauteren dus, over de sneeuw (foto rechts). Dat werd dus helemaal niets, dus wij die berg weer af. Kostte al met al bijna twee uur! Dan eerst maar een kop koffie in het dorp.

We besluiten voor de volgende cache te gaan: die is verstopt bij een brug over de Breitach, dus nu gaan we aan de westkant van het dorp de kloof in, naar beneden. Een prachtige wandeling met sprookjesachtige winterlandschappen!
Eenmaal bij de brug aangekomen (daar ligt ook al een halve meter sneeuw op) ontdekken we zelfs de cache: een waterdicht trommeltje in een katoenen zak bungelt aan een touwtje aan de brug (foto links). Probleem: de hele zaak is vochtig en stijf bevroren. Na enkele pogingen om de zak los te krijgen, op de knieën in de sneeuw, geven we het op. Wel gevonden (14.30 uur), maar we kunnen het log zo niet invullen. Ook deze cache wordt het dus niet vandaag...

We vervolgen onze wandeling langs de Schwarzwasserbach, een zijriviertje van de Breitach. We passeren een gebouwtje uit 1919 (rechter foto hieronder), waar nog steeds dezelfde turbine, privé-eigendom, stroom staat te draaien. Al bijna 89 jaar!

Laat in de middag komen we Riezlern weer binnen, en besluiten een hapje te gaan eten bij Jochem, het restaurantje naast "ons huis". Daarna lekker terug naar het appartement, we zijn precies om 18.00 uur weer thuis!

Lees verder op de volgende dagen...  



© 2002 - 2008: Femma & Aloys