Kerst in Oberstdorf 2007/2008
Femma en Aloys - van 21 december t/m 5 januari 2008


Terug!

Waar we waren

2007
Vrijdag 21 dec
Zaterdag 22 dec
Zondag 23 dec

Maandag 24 dec
Dinsdag 25 dec
Woensdag 26 dec
Donderdag 27 dec
Vrijdag 28 dec
Zaterdag 29 dec
Zondag 30 dec

Maandag 31 dec
Dinsdag 1 jan
Woensdag 2 jan
Donderdag 3 jan
Vrijdag 4 jan
Zaterdag 5 jan
Zondag 23 december

Rond 08.30 uur op, douchen en naar beneden. Ons appartementenhuis is ook een pension; er zijn een stuk of 8 kamers en slechts 2 appartementen, waarvan wij er één hebben. We hebben afgesproken om beneden te ontbijten, en schuiven aan bij het ontbijtbuffet. Met koffie, thee, jus d'orange, zacht gekookte eieren, allerlei soorten brood, broodjes, kaas, vlees en zoetigheden. Joghurt met 10(!) verschillende soorten muesli's en zaden... Niet slecht, dat gaan we nog wel eens doen ;-)

De plannen
We rommelen wat om tot een uur of half twaalf, daarna gaan we met de Parsenn-sleeplift naar boven. Even nog een keer naar beneden om de spieren op te warmen, dan een afdaling naar het zuiden. Via 2 liften weer omhoog, en daarna een kilometers lange afdaling (een "gleitweg") in zuidelijke richting naar Mittelberg. Dit heb ik al eens gefilmd, zie het filmpje op de voorpagina.

Aan het eind komt dan die steile afdaling naar de lift, waarna we in een tweezitslift omhoog gaan naar de hut Sonna-alp. Van deze lift zijn 3 webcams, samen op één internet-pagina: een webcam onderaan bij het dalstation, eentje bovenaan (die met dat grote wiel) en eentje met de hut erop: webcams. Op de foto hiernaast zie je de hut (links) én het kabelbaanstation met het grote wiel.

Zo gezegd zo gedaan. Prachtig weer, perfecte sneeuw! Dit hebben we vorig jaar gemist, toen was er veel te weinig sneeuw en waren er maar een handjevol pistes geopend.
Aangekomen bij de Sonna-alp was het tijd voor een stevige kop goulashsoep met brood. Lekker in de zon op het terras! Van hieruit weer terug richting Parsenn. De Hubertus nog een keer af, daarna nog 2 keer de Parsenn om het af te leren.

Rond 16.15 uur zijn we weer in het appartement. Tijd voor een hapje en een glaasje sekt. Daar hebben we een paar flessen van meegenomen en koud gelegd. Bubbeltjeswijn! Vanavond gaan we uit eten, want morgenavond (kerstavond) en eerste kerstdag eten we "thuis". Een hele fijne avond allemaal!

Lees verder op de volgende dagen...  



© 2002 - 2008: Femma & Aloys