Kerst in Oberstdorf 2007/2008
Femma en Aloys - van 21 december t/m 5 januari 2008


Terug!

Waar we waren

2007
Vrijdag 21 dec
Zaterdag 22 dec
Zondag 23 dec

Maandag 24 dec
Dinsdag 25 dec
Woensdag 26 dec
Donderdag 27 dec
Vrijdag 28 dec
Zaterdag 29 dec
Zondag 30 dec

Maandag 31 dec
Dinsdag 1 jan
Woensdag 2 jan
Donderdag 3 jan
Vrijdag 4 jan
Zaterdag 5 jan
Dinsdag 25 december

Eerste kerstdag, een fijn kerstfeest allemaal!
We hebben lekker uitgeslapen en ontbeten.
Na het ontbijt komen de laptopjes op tafel: Femma wil nog een verslag typen, voor haar opleiding als stress-consultant. Ik heb een dik studieboek Joomla! 1.5 gekocht en meegenomen, over het populairste Content Management Systeem van dit moment. Joomla! is een programma om op eenvoudige wijze websites te maken en te onderhouden. Daarvoor moet ik op mijn laptop wel eerst Apache, een PHP-server en een MySQL-database aan de praat zien te krijgen, daarna kan ik Joomla! gaan installeren. Maar het lukt allemaal, dus we zijn een paar uurtjes zoet.

Tegen 13.00 uur vinden we het weer mooi geweest en besluiten we om lekker te gaan skiën.
De trap af naar de kelder, waar skies en schoenen verwarmd op ons staan te wachten. Hier trekken we de skischoenen aan, trap op naar buiten en een klein stukje lopen naar de piste.

We skiën van 13.00 tot 16.00 uur. Eerst een paar keer de Parsenn af om de spieren op te warmen. Dat gaat al sneller dan gisteren, eigenlijk is nu één afdaling daarvoor genoeg (gisteren verdween mijn spierpijn pas na drie afdalingen...)
Vervolgens de berg af richting Hirschegg, het volgende dorp in het Kleinwalsertal. Daar met de splinternieuwe 4-zitslift weer naar boven (foto links), terug richting Parsenn. Een paar keer de wat steilere Hubertuspiste af, en dan nog een paar keer de Parsenn zelf.
Dan is het ook al weer 16.00 uur, de pistes zijn vrijwel verlaten dus we doen nog lekker even wie het snelste beneden is! Tijd voor een glas wijn...

We eten "thuis", stamppot zuurkool met bubbeltjeswijn. Prima kerstdiner ;-)
Tot morgen!

Lees verder op de volgende dagen...  



© 2002 - 2008: Femma & Aloys