Kerst in Oberstdorf 2007/2008
Femma en Aloys - van 21 december t/m 5 januari 2008


Terug!

Waar we waren

2007
Vrijdag 21 dec
Zaterdag 22 dec
Zondag 23 dec

Maandag 24 dec
Dinsdag 25 dec
Woensdag 26 dec
Donderdag 27 dec
Vrijdag 28 dec
Zaterdag 29 dec
Zondag 30 dec

Maandag 31 dec
Dinsdag 1 jan
Woensdag 2 jan
Donderdag 3 jan
Vrijdag 4 jan
Zaterdag 5 jan
De heenreis - vrijdag 21 december

Het was een hele drukke week, zowel voor de Campersite met alles er omheen als voor school. Femma was geen avond voor 19.00 uur thuis, en woensdagavond waren we nog laat op bezoek bij moeder in het ziekenhuis in Enschede. Dus vrijdagmorgen vroeg vertrekken was er niet bij: het meeste moest nog bij elkaar worden gezocht en ingepakt!

Uiteindelijk vertrekken we om 11.00 uur, volgens 'Tom' was de verwachte aankomsttijd 's avonds rond 18.20 uur. Dat werd echter wel een beetje later...
Maar eerst nog de laatste inkopen, bij de dichtstbijzijnde buurtwinkel, want voor inkopen hadden we ook geen tijd gehad. En dan de N50 op, richting Arnhem.
Op de Google-kaart hieronder de geplande route. Je kunt er op inzoomen.


Grotere kaart weergeven

Buiten de stad was de wereld wit van de rijp. Het vriest licht, en door de mist worden alle bomen en planten prachtig wit.
De eerste 400km gaan snel, binnen 4 uur. Als het zo doorgaat zijn we voor 18.30 uur in Riezlern, Oostenrijk.

Maar ja, we luisteren onderweg naar de file-meldingen, en daar wordt gesproken over een file van 9km tussen Karlsruhe en Stuttgart. Dus we verleggen de route, via Würzburg, en dan kom je in hele andere files terecht...
We moeten zo nu en dan natuurlijk ook koffie drinken of naar het toilet, en uiteindelijk kost ons dit alles ruim twee uur, en komen we net voor 21.00 uur bij het appartement in Riezlern aan.

Binnen een half uur hebben we alle(!) spullen naar de tweede verdieping verhuisd, amper een uur later (22.30 uur) zijn we "ingericht", er zijn stroomkabels gelegd, DVD-speler geinstalleerd, er hangt kerstverlichting, de lichtjes in ons kerstboompje branden, de tassen zijn uitgepakt enz. enz. Een wonder!
Tijd voor een glaasje wijn, en dan naar bed! Tot morgen.

Lees verder op de volgende dagen...  © 2002 - 2008: Femma & Aloys