Kerst in Oberstdorf 2008/2009
Femma en Aloys - van 18 december t/m 3 januari 2009


Terug!

Waar we waren

2008
Donderdag 18 dec
Vrijdag 19 dec
Zaterdag 20 dec

Maandag 22 dec
Woensdag 24 dec
Vrijdag 26 dec
Zondag 28 dec

Dinsdag 30 dec
Donderdag 1 jan
Zaterdag 3 jan
Zaterdag 3 januari

Deze zaterdagochtend niet al te vroeg op, het is nog een écht vakantiedagje! Beter dan in één dag die 800km terugrijden naar huis, daar is weinig aan. Dus uitgebreid ontbijten, spullen in de auto en op weg naar een geocache op slechts enkele kilometers van het hotel.

Deze cache bevindt zich bij een carpoolplek. We parkeren de auto en lopen met de GPS in de hand naar de rand van een akker, die een paar meter lager ligt. Het enige wat we daar zien is een drainagepijp die uit de schuine wand steekt.

Dan maar even de bevroren schuine kant af, naar de rand van de akker, dan kan ik in de pijp kijken. Gevonden!
Het blijkt een nep-drainagepijp, ik trek er een binnenpijp uit die aan de achterkant kan worden opengemaakt.
We loggen de cache in de warme auto, het deksel zat vastgevroren!

Op naar de volgende, een micro-cache aan de oever van de Neckar, 2km verderop. Snel gevonden en gelogd, vlakbij een kleine veerboot.

We gaan met ons busje op de veerboot, op deze zonnige zaterdagmorgen. De veerman zet ons over voor slechts € 1,60. Aan de andere kant zien we nog een mooie camperplek, vlakbij de rivier.

Vervolgens rijden we door naar Darmstadt, een van de "Jugendstil-hoofdsteden" van Europa.

In Darmstadt doen we een door Femma uitgestippeld rondje om de binnenstad, waarbij we langs een aantal beroemde Jugendstil-panden komen op de Mathilden-Höhe, plus een bijzonder project van Hundertwasser, de Waldspirale (foto links).

Tegen een uur of 2 in de middag rijden we Darmstadt weer uit. Ja, we moeten nu toch écht naar huis. Aan het eind van de middag, een uur of half zes, zijn we weer thuis.
Het zit er weer op!

Tot volgend jaar!
 



© 1999 - 2009 Femma & Aloys