Kerst in Oberstdorf 2008/2009
Femma en Aloys - van 18 december t/m 3 januari 2009


Terug!

Waar we waren

2008
Donderdag 18 dec
Vrijdag 19 dec
Zaterdag 20 dec

Maandag 22 dec
Woensdag 24 dec
Vrijdag 26 dec
Zondag 28 dec

Dinsdag 30 dec
Donderdag 1 jan
Zaterdag 3 jan
Donderdag 1 januari

Op oudejaarsavond zaten we gezellig naast elkaar achter de laptopjes! En we hebben niet stilgezeten, want ik heb gelijk twee nieuwe websites gemaakt. Om middernacht moest ik het geknutsel wel even onderbreken om op het balkon naar het vuurwerk te kijken, maar daarna gauw weer verder!
Toen we om 01.30 uur naar bed gingen was de eerste vrijwel klaar: www.aloys.nl is geheel vernieuwd en heeft nu een content management systeem.

Daarna ben ik rond 08.00 uur op nieuwjaarsochtend begonnen met de opzet van een website voor de praktijk van Femma, www.bmc-kampen.nl

Over deze eerste versie zijn we in ieder geval tevreden.
Het aantal pagina's moeten we nog verder uitbreiden, maar dat is niet het meeste werk.
Ook wordt de grote foto nog vervangen en komen er kleine illustraties bij. Ik heb me nu even moeten behelpen met foto's die ik bij me had op een losse harddisk.

Dus na de lunch tijd om de skies weer onder te binden! Het is mooi weer, dus de auto in, naar Oostenrijk. De Parsenn-piste op, kunnen we de laatste puntjes opmaken! En gelijk een paar foto's vanuit de nieuwe 8-persoons gondeltjes.

Hierna zijn we snel teruggegaan naar Oberstdorf. Dan hebben we nog even tijd voor we om 18.00 uur met Eef, Geertje, Stephan, Daniëlle, Colin en Jos voor de laatste keer uit eten gaan.
Deze keer helaas geen "Zur Alten Sennküche" want door een misverstand hebben we vergeten te reserveren... Dus gaan we, na enig zoeken, aan tafel in het oude maar respectabele hotel "Zur Traube".

Vrijdag 2 januari

We hebben onze plannen veranderd. Zaterdag wordt het waarschijnlijk erg druk, daarom gaan we vast op weg op vrijdagavond. Bestemming: het 350km verderop gelegen F1-Hotel in Mannheim, waar we op de heenweg ook overnacht hebben. Via internet hebben we een kamer gereserveerd.
Kunnen we op zaterdagochtend, na het ontbijtbuffet, op ons gemak de laatste vier uurtjes rijden naar huis. Rijden we mooi voor de massa (en de files?) uit!

Om half tien vanochtend gaan we Eef, Jos en Colin ophalen met de auto. We zetten ze vervolgens net over de Oostenrijkse grens af bij de zuidelijke ingang van de Breitachklamm. Ze gaan dan lopend door de klamm, Geertje pikt ze anderhalf uur later aan de Duitse kant weer op.

Wij gaan door naar de Parsenn, voor de laatste keer.
We nemen weer een 3-uren kaart en kunnen nog even lekker van 10.30 tot 13.30 uur skiën. We redden het zelfs om in die tijd 11 afdalingen te doen, inclusief een half uurtje pauze. Toch mooi dik 25km skiën!

Daarna nog snel een warme hap bij Seppi, en rond 16.00 uur zijn we terug in Oberstdorf. Femma had nog een heel aardig 'bergschoenenwinkeltje' gezien, en ik koop nog een paar voordelige schoenen. Mijn 10 jaar oude Meindls beginnen tenslotte duidelijk af te takelen en zijn niet meer geheel waterdicht.

En daarna? Tja, inpakken en wegwezen...
We hebben afgerekend, dus we kunnen naar huis. Mannheim in ons geval. Om 18.15 uur verlaten we Oberstdorf.
Leuk: niet een hele dag lang, 800km in de auto naar huis. Nee, eerst nog via Ulm naar Mannheim (350km), 's ochtends een ontbijtbuffetje en daarna via een paar geocaches aan de Neckar naar huis (460km).

Lees verder op de volgende dagen...
 



© 1999 - 2009 Femma & Aloys