Kerst in Oberstdorf 2008/2009
Femma en Aloys - van 18 december t/m 3 januari 2009


Terug!

Waar we waren

2008
Donderdag 18 dec
Vrijdag 19 dec
Zaterdag 20 dec

Maandag 22 dec
Woensdag 24 dec
Vrijdag 26 dec
Zondag 28 dec

Dinsdag 30 dec
Donderdag 1 jan
Zaterdag 3 jan
Zaterdag 20 december

Het is nu zaterdagmorgen, rond 08.00 uur. Met een kop koffie zit ik hier achter de laptop, de eerste emails al weer beantwoord en verzonden. De nieuwe QSL-kaart van PA3FKN aanklikbaar op de voorpagina geplaatst, ziet er mooi uit!

Vandaag maar gelijk een rustdag, nietwaar? Beetje computeren, laat ontbijten, buiten sneeuwt het. Duurt niet al te lang trouwens, want rond de middag is het boven nul en gaat de sneeuw over in regen. Helaas...
Wij doen boodschappen bij de supermarkt recht tegenover het huis, een hele mooie. Dat is dus makkelijk, een perfecte supermarkt op pakweg 50 meter afstand.

Dan pakken we de auto en gaan even bij de familie langs die inmiddels hun intrek hebben genomen in een appartement in de Gärtnerstrasse 20. Hemelsbreed zo'n 700 meter bij ons vandaan. Lopend iets meer dan een kilometer, want je moet om het stationnetje heen. Daarna rijden we door naar de Söllereck-pistes en het Oostenrijkse Kleinwalsertal, een ritje van zo'n 20 km.

Tegen zessen eten we thuis, kijken naar het Duitse nieuws en computeren nog wat. Dit weblogje bijvoorbeeld, en Femma maakt vanaf de bank een foto van mij. Dat is dus de foto rechts hiervan. Je kunt erop klikken, had je dat al geprobeerd? Dan krijg je een groter exemplaar, niet schrikken!

Zondag 21 december

Vandaag skiën? Als het tenminste niet regent, want de verwachting voor vandaag is niet al te best: 3 tot 4 graden en regen. Waarschijnlijk wordt vandaag, als ik de verschillende weer-websites bij langs loop, de slechtste dag van deze hele vakantie. Dan gaan we gewoon wat andere dingetjes doen ;-)

En het bleef bijna de hele dag regenen... Dus lekker uitgeslapen, ontbeten, een paar pagina's van de Campersite bijgewerkt. Femma was op de andere laptop met haar dingen bezig. Tegen twee uur hebben we een paar leuke geocaches uitgezocht, rond half drie zijn we vertrokken. Makkelijke caches, geen uitgebreide puzzeltochten in de regen!

De eerste was een travelbug-hotel bij Immenstad, zo'n 18km bij ons vandaan. Snel gevonden. We hebben er een travelbug uitgehaald, en mijn eigen geocoin (cadeautje van Herman en Eugeni) er weer ingestopt. Die gaat nu op reis, de wereld in. Elke keer als iemand 'm meeneemt en hem ergens anders weer verstopt krijg ik daar automatisch een mailtje van. Het zal me benieuwen!

De tweede was een microcache, een fotorolletje met logboek bij een kapelletje bovenop 'de bult' in Immenstad. Ook snel gevonden, ondanks de hint ("achter een kleine kastanjeboom"). Zeker al een oude cache, zo klein is die kastanje niet!



De derde cache vinden we bij een ander kapelletje, tussen de weilanden. Kunstig verstopt, achter een wit dekseltje in de witte muur. Net een lasdoos! De hint was: "Er staat geen stroom op". Dat kan natuurlijk van alles zijn! Op de foto is goed te zien dat het dooiweer met regen ten koste gaat van de sneeuw.

Een telefoontje van Eef: wat we doen met het eten? We besluiten uit eten te gaan in "Zur Alten Sennküche", een adresje waar we vaker komen. Wij reserveren telefonisch een tafel voor 8 personen om 18.30 uur.
We gaan naar huis, het wordt vroeg donker op deze kortste dag van het jaar. Rond 17.30 uur zijn we weer in het appartement, om 18.10 uur gaan we lopend het stadje in.

Lees verder op de volgende dagen...
 



© 1999 - 2009 Femma & Aloys