Kerst in Oberstdorf 2008/2009
Femma en Aloys - van 18 december t/m 3 januari 2009


Terug!

Waar we waren

2008
Donderdag 18 dec
Vrijdag 19 dec
Zaterdag 20 dec

Maandag 22 dec
Woensdag 24 dec
Vrijdag 26 dec
Zondag 28 dec

Dinsdag 30 dec
Donderdag 1 jan
Zaterdag 3 jan
Vrijdag 19 december

Toen we vanochtend rond 08.30 uur aan het ontbijtbuffetje zaten in het F1-hotel waren de meeste gasten al vertrokken!
Het waren voornamelijk mensen die hier voor hun werk hebben overnacht, hoorden we. En de vakantiedrukte zou die avond pas komen. In ieder geval waren ze voor de komende nacht volledig volgeboekt!

Een impressie: rechts, de auto geparkeerd voor het slaapkamerraam (zelfde kamer als 2 jaar geleden!).
Hieronder links de eenvoudige 3-persoons kamer, rechts het ontbijtzaaltje waar het ontbijtbuffet klaar staat (voor € 3,50 per persoon...)

Van hieruit gaat het lekker vlot! Eerst van Mannheim naar Karlsruhe, ca. 60 km. Bij Karlsruhe verlaten we het Rijndal en klimmen omhoog, oostwaarts, het Zwarte Woud in. Ulm is nu nog een 150 km.
Een mooie, oude snelweg. Delen zijn 6-baans, maar ook stukken 4-baans zonder vluchtstroken. De snelweg slingert door dalen en vlak langs dorpjes. Waarschijnlijk dateert dit tracé nog uit de begintijd van de snelwegen, van vóór de Tweede Wereldoorlog.

Tegen half één zijn we in Ulm, waar we even een beker koffie drinken bij een tankstation. Als de pompbediende ziet dat Femma een foto van mij maakt, wil hij er wel eentje maken van ons samen!

In Ulm vinden we ook een mooie geocache, hij zit verstopt onder een bankje bij iemand voor de deur en op de foto zit Femma 'm te loggen. De grote kunststof cache-trommel zat verstopt in het houten kistje onder de bank.
We laten hier een travelbug én een geocoin achter, die we als bestemming Berlijn geven.
Het zal me benieuwen!

We zitten nog een half uurtje in een langzaam rijdende file. Ergens voor ons is een tankwagen met diesel van de weg af geraakt en in een weiland terechtgekomen. Uit de tanks stroomt diesel, we ruiken het duidelijk wanneer we de plaats van het ongeval passeren. Er is veel politie, brandweer en andere hulpdiensten op de been, zelfs een ambulance. De radio meldt echter dat er geen gewonden zijn, gelukkig.

Rond 15.00 uur komen we bij ons appartement aan. We maken kennis met de familie Eder, en dan kan het grote uitladen beginnen. Tassen, laptops, foto- en videoapparatuur, dozen en kratten, de kerstboom, versiering, alles moet naar boven, naar de tweede verdieping.
Wanneer deze klus geklaard is gaan we snel nog even boodschappen doen voor het avondeten, bij de V-markt aan de rand van Oberstdorf. De tank weer vol met diesel (exact € 80,00 voor 811 km, da's een duppie per kilometer ;-)

Eten maken en afwassen, beetje inrichten, laptops aansluiten en internet proberen. Even naar de TV kijken, maar we gaan op tijd naar bed. Morgen is er weer een dag!

Lees verder op de volgende dagen...  



© 1999 - 2009 Femma & Aloys