Kerst in Oberstdorf 2008/2009
Femma en Aloys - van 18 december t/m 3 januari 2009


Terug!

Waar we waren

2008
Donderdag 18 dec
Vrijdag 19 dec
Zaterdag 20 dec

Maandag 22 dec
Woensdag 24 dec
Vrijdag 26 dec
Zondag 28 dec

Dinsdag 30 dec
Donderdag 1 jan
Zaterdag 3 jan
Zondag 28 december

Het is nu half tien, 's ochtends. We gaan lekker ontbijten en daarna schrijft Femma de verhaaltjes bij gisteren en eergisteren (de vorige pagina).
Het is mooi weer, het vriest 13 graden en bij ons inpandig balkon staan de bloemen op de ruiten.

We doen vandaag lekker niets, behalve dan dat we vanavond met Eef en Geertje en hun gezelschap gaan eten in Zur Alten Sennküche.

Misschien wandelen we nog even richting skischans, daar zijn ze vandaag aan het trainen: morgen is de eerste wedstrijd uit de serie van vier waarvan die in Garmisch Partenkirchen op nieuwjaarsdag in Nederland op TV wordt uitgezonden.

Uiteindelijk zijn we 's middags nog wezen cachen bij een waterval in een natuurgebied, zonder succes overigens. En 's avonds uit eten, met de familie. Hieronder een paar foto's!

Maandag 29 december

Vandaag (vanmiddag eigenlijk) zijn we eerst gaan skiën op de Kessler piste, waar Eef en Geertje met Stephan ook aan het snowboarden waren. Dat is bijna in het centrum van Riezlern, in het Kleinwalsertal. De rest van hun gezelschap zat op de Söllereck, 10km dichter bij Oberstdorf.

Na een drietal afdalingen houden wij het daar gezien, we vinden de Parsenn leuker. Ik verwissel dus gauw mijn skischoenen voor gewone schoenen en we parkeren de auto een kilometer verder onderaan de Parsenn.
Eenmaal op de Parsenn gaat het skiën perfect, en we suizen achter elkaar de piste af. Naar beneden, ca. 2,5km, dan in de rij voor de lift, weer naar boven, we redden het binnen een kwartier! Tussen 15.00 en 16.10 uur slagen we erin 5 keer de piste af te gaan!
Als dat de volgende keer ook zo gaat moeten we overschakelen op een 3-urenkaart in plaats van punten, want dit wordt een beetje kostbaar zo ;-)

Tegen half vijf (kleine foto hierboven) bergen we de spullen op in de auto en lopen we naar Jochen voor een drankje.
We blijven er gelijk maar eten: koffie, elk 2 glazen wijn, met kaas en champignons overbakken schnitzels met friet en salade, ijs na. En dat alles voor nog geen € 40, daar gaan we vandaag niet zélf voor koken...

Lees verder op de volgende dagen...
 



© 1999 - 2009 Femma & Aloys