Kerst in Oberstdorf 2011/2012
Femma en Aloys - van 23 december t/m 7 januari 2012


Terug!

Waar we waren

2011

Vrijdag 23 dec
Zondag 25 dec

Dinsdag 27 dec
Donderdag 29 dec
Zaterdag 31 dec

Maandag 2 jan
Woensdag 4 jan
Vrijdag 6 jan

Radio
Maandag 2 januari

Vandaag gaan we geocachen! Het is redelijk weer, droog, en zo nu en dan komt zelfs de zon er even door. Met behulp van de laptop hebben we een hele zwik geocaches in de GPS geladen, dus we kunnen op weg!

Dankzij het geocachen kom je op allerlei leuke en mooi plekjes in de regio rond Oberstdorf. Mooie zijdalen, aardige dorpjes, je moet er alleen zo nu en dan wel een wandeling voor over hebben. Mooie uitzichten krijg je dan, dat wel weer!

Uiteindelijk vinden we er 5, en laten we er drie zitten voor een andere keer. Eentje vergt een moeilijke klauterpartij langs de oever van een wildstromende rivier, een andere zit verstopt op bijna 3 meter hoogte in een boom. En we hadden geen trapje meegenomen...

En dan was er nog die ene, "underground", die zit in een tunnel onder de weg door, waar een beek doorheen stroomt! Daarvoor moet je laarzen aanhebben, oude kleren én een goede zaklantaarn! En dan moet je 30 meter diep de tunnel in... Die mag een ander gaan doen, wat ons betreft. Wij slaan 'm over!

Helaas begint het in de loop van de middag weer te regenen. We doen er nog eentje, bij een mooi kapelletje. Daar laten we ook onze eigen Poffertjes-coin achter. We hebben 'm al in Nederland geactiveerd, hij heeft nu een eigen internetpagina en mag de wereld gaan bereizen!
Dan gaan we naar huis. Tijd om wat te gaan eten.
Morgen verder.

Dinsdag 3 januari

De tijd gaat snel, het is alweer dinsdag. Een dagje skiën!
Het is vandaag uitzonderlijk mooi weer, de mooiste dag van de week volgens de voorspellingen. Het dooit nog steeds, het is een paar graden boven nul, maar de zon schijnt volop. Dus we gaan ervoor!
Op de foto rechts Femma, voor het laatst zonder helm, in de gondel op weg naar boven.

Wij zijn helaas niet de enigen, die er zo ver denken. We vinden met enige moeite nog nét een parkeerplaatsje! Ook lekker druk bij de liften. Niet op de pistes, dat valt wel mee, maar onderaan de lift he, die rijen...
Bij de terrassen zien we nu zelfs mensen in ligstoelen, die de kop een beetje bruin proberen te krijgen.

We gaan wat vroeger van de piste weg, zodat we niet in de file komen van dagjesmensen die weer vertrekken naar het noorden, richting Kempten, Memmingen, Ulm en omgeving.
We willen namelijk nog even "de stad in", in Oberstdorf, om voor een helm voor Femma te kijken. Die vinden we, en met de doos met helm onder de arm lopen we naar "Zur Alten Sennküche", lekker uit eten!

Lees verder op de volgende dagen...
 



© 1999 - 2012 Femma & Aloys