Kerst in Oberstdorf 2011/2012
Femma en Aloys - van 23 december t/m 7 januari 2012


Terug!

Waar we waren

2011

Vrijdag 23 dec
Zondag 25 dec

Dinsdag 27 dec
Donderdag 29 dec
Zaterdag 31 dec

Maandag 2 jan
Woensdag 4 jan
Vrijdag 6 jan

Radio
De heenreis - vrijdag 23 december

We zijn vertrokken op vrijdagavond, rond 18.00 uur. Femma had vandaag nog gewerkt, van de laatste patiŰnt nam ze afscheid om 15.30 uur.
Dan nog snel wat opruimen, de laatste dingen inpakken, alles controleren en op weg!

Het vertrek was wat minder stemmig dan afgelopen twee jaren: toen lag er behoorlijk sneeuw, wat een heel mooie foto opleverde. Dezelfde foto dit jaar ziet er minder florissant uit: het regende...

Traditiegetrouw is het hotel in Mannheim (460km) gereserveerd, we kunnen er desnoods ook 's nachts inchecken. En zo hopen we opnieuw de zaterdag-uittocht uit Nederland Ún eventuele files in het Ruhrgebied te mijden. Dat lukt uitstekend: na twee korte koffiepauzes komen we rond 23.30 uur aan bij het hotel.

Via internet hebben we een kamer geboekt in een eenvoudig en voordelig Formule 1 hotel.
Omdat er na half elf 's avonds geen receptie meer is, kun je via de computer met je reserveringsnummer inchecken (foto). Daarna krijg je een strookje met je kamernummer en een code waarmee je de deur(en) kunt openen.

Zaterdag 24 december

Op tijd op, even douchen, en dan naar het ontbijtbuffet. Tegen half negen zitten we aan de verse broodjes, koffie en jus d'orange.

In tegenstelling tot vorig jaar ligt ook hier geen sneeuw, heeft het niet gevroren en hoeven we geen ramen schoon te krabben. Spoedig zijn we bij Karlsruhe, waar we linksaf gaan richting Stuttgart.

Ik schreef vorig jaar al: De weg voert vanuit het Rijndal omhoog, door de uitlopers van het Zwarte Woud. Een mooie route, deels 6-baans. Maar dan plotsklaps slingert de snelweg, slechts 4-baans en zonder vluchtstroken, door een dal en bijna dwars door enkele dorpen. De snelheid moet dan terug naar 80 km/uur.
Volgens mij zijn dit nog de Úchte stukken Autobahn, het tracÚ van voor de oorlog! Onderweg zien we aan de bouwactiviteiten dat deze laatste slingers er over enkele jaren ook niet meer zullen zijn...

Rond halftwee rijden we Oberstdorf binnen, waar we eerst de tank weer volgooien bij de V-Markt (spreek uit: Vauw-markt). We doen meteen de laatste boodschappen, want om 14.00 uur gaat alles sluiten!

Om kwart over twee zijn we bij het appartement, dan begint het echte werk: alle bagage, inclusief mijn zendapparatuur, kerstversiering, de nodige elektronica, laptops Ún een iPad moeten naar boven. Femma begint spullen uit te pakken, ik rol de stroomkabels uit en hang kerstlichtjes op. Nieuw dit jaar: er staat een Úchte kerstboom, versierd en met lichtjes! Een verrassing van de familie Hindelang.
Als we om 18.30 uur aan de spaghetti zitten, is vrijwel alles klaar en op zijn plaats!

Lees verder op de volgende dagen...
 © 1999 - 2012 Femma & Aloys