Kerst in Oberstdorf 2006/2007
Femma en Aloys - van 22 december t/m 6 januari 2007



Terug!

2006
Vrijdag 22 dec
Zondag 24 dec

Maandag 25 dec
Woensdag 27 dec
Vrijdag 29 dec
Zondag 31 dec

Dinsdag 2 jan
Woensdag 3 jan
Donderdag 4 jan

Extra's

Filmpjes

Woensdag 27 december

Het is nu tegen negen uur, Femma ligt met een kop koffie te lezen in bed. Van Eef, Geertje en de kinderen nog niets gehoord. Ik heb even Campersite, forum en database gecontroleerd (en weer zo'n 50 nep-registraties verwijderd uit het forum). De boel is weer schoon.
Heb ook nog snel even een filmpje gemaakt: Aloys achter de laptop.

Het wordt vandaag en morgen nog een mooie dag, daarna kon het wel eens gaan regenen. Ziet er niet zo goed uit. Voor oudejaarsavond wordt geloof ik zo'n 10 graden boven nul verwacht, en regen.
Dan is het met skiën wel gedaan, daar kan geen sneeuwkanon meer tegenop.

Eef en Geertje gaan boodschappen doen en winkelen. Femma en ik gaan skiën, het is (alweer) fantastisch mooi weer.

We gaan voor de vierde dag naar de Söllereck, eerst een aantal keren bij de sleeplift naar beneden, daarna een keer de grote piste.
Die is hier en daar wat hard (ijzig), en erg druk. Maar het gaat niet slecht, we zijn tenslotte geen beginners meer ;-)

Aan het eind van de middag doen we ook nog gauw wat boodschappen, en heeft Eef een "borrel en wat hapjes" klaarstaan. Daarna het stadje in, uit eten.
Femma en ik zijn vandaag 27 jaar getrouwd!

Donderdag 28 december

Het is nu ca. 07.30 uur, ik ben weer het eerste op. Even de koffie aanzetten...
Zo, die loopt.

We gaan vandaag weer naar de Söllereck, Geertje en Daniëlle willen graag verder oefenen met hun snowboard, nu het blauw van de billen wat is weggetrokken... Eef en Stephan willen waarschijnlijk ook snowboarden, dan doen wij gewoon de skies weer onder!

Eef is jarig vandaag, hij wordt 42!

Op de Söllereck beleven ze vandaag een topdag, het is erg druk. Nu veel van de andere pistes gesloten zijn vanwege te weinig sneeuw, komt iedereen hier naar toe. Het skiën wil wel, dat is wel leuk. Maar als je na een kleine afdaling van 5 minuten weer 20 minuten in de rij moet staan gaat de lol er voor mij snel af...

Daarom houd ik het, in overleg met de rest, na een paar 'rondjes' voor gezien. De anderen gaan gewoon door, ik knijp er even met de auto tussenuit.

Terug naar de auto, mijn skies erin, en dan richting grens, naar Oostenrijk (dat is minder dan 1 km van de Söllereck).

In Riezlen haal ik geld uit een automaat, daarna rijd ik door naar het bergstation van de Parsennpiste. Mijn favoriete piste, die helaas grotendeels gesloten is. Geen skiërs dus, op de foto hiernaast...

Maar de berghut is wel open, en Bernd (foto links) schenkt gelijk twee 'Willies' op ons weerzien (heet geloof ik Williams Birn: zo'n borrel met een stukje peer erin). Ik eet er ook wat, en tegen 13.30 uur rijd ik de berg weer af en Oostenrijk uit, terug naar de rest op de Söllereck.

De familie is daar nog druk aan het skiën en snowboarden. Femma, Eef en Daniëlle zijn een paar keer met de kabelbaan naar boven geweest, de grote piste op (filmpje!). Stephan is al de hele dag druk om zijn moeder te leren snowboarden. Een paar filmpjes daarvan staan op de filmpjes-pagina.

's Avonds gaan we opnieuw met zijn allen uit eten, nu vanwege Eefs verjaardag. Gelukkig maar, dat we voldoende aanleidingen hebben ;-)

Lees verder op de volgende dagen...  


© 2002 - 2007: Femma & Aloys