Wintervakantie 2004/2005
Femma en Aloys - van 23 dec. t/m 8 jan. 2005



Terug!

2004
Vrijdag 24 dec
Zondag 26 dec
Dinsdag 28 dec
Vrijdag 31 dec
Maandag 3 jan
Donderdag 6 jan


Een zeer voorspoedig 2005!
Tijd om ons dagboek bij te werken!

Zaterdag 1 januari 2005

Vandaag dooiweer met regen. Zwaarbewolkt en het miezert maar door. Wonderbaarlijk hoe snel de sneeuw verdwijnt van daken, bomen etc.
We hebben lang uitgeslapen, laat ontbeten en wat gelezen.
Uiteindelijk zijn we er 's middags nog even uitgegaan, met de auto.
Even kijken in een zijdal, bij de Fellhorn-pistes. Daarna hebben we nog onderaan de Holwieslift, een zij-afdaling van de Sollereck, gekeken.
Op de foto hieronder kom ik net teruglopen van het informatiebord.

Zondag 2 januari
Nog zo'n miezerige dooidag. De bomen zijn weer schoon, de natte straten vol ijs en plassen. Glad, uitkijken dus. Hieronder een plaatje van het ontbijt.

Ook deze middag er nog even uitgegaan met de auto. Een kilometer of 10 terug (naar het noorden) liggen de pistes van Ofterschwang en Gunzesried. Met de roemruchte zwarte "Weltcup-Expres" afdaling. Zo'n slalom-piste waarop de professionals snelheden van boven de 100 km/uur halen...
Deze middag is de regen overgegaan in sneeuw. Het sneeuwt nu weer volop!

's Avonds gaan we op bezoek bij Harry en Corry Booisma die met hun nieuwe Adria kampeerauto op de camperplaats staan. Een gezellige avond, wat zijn die flessen wijn toch gauw weer leeg ;-))

Rond middernacht wandelen we door het stadje op weg naar "huis", we baggeren door verse lagen sneeuw! Het zal de hele nacht door blijven sneeuwen...

Maandag 3 januari
Nu er weer volop verse sneeuw ligt wordt het na 2 dagen van "nietsdoen" de hoogste tijd om te gaan skiën.
We besluiten vandaag eens in Nesselwang te gaan kijken, de wintersport-thuisbasis van de collega's Gerard Koelewijn en Jan Keizer. Ook Wiebe van der Hoek gaat in februari met zijn gezin die kant uit. Al met al voldoende reden om er ook eens een kijkje te nemen!

Het was er relatief rustig op de pistes. Mooie lange, blauwe afdalingen. Slechts één maar: het was er koud en het stormde! Niet voor niets heb ik hier de skibril op...

De laatste puntjes hebben we even bewaard: terug naar de auto, ski-uitrusting wegbrengen, de bergschoenen weer aan en... sleetjes huren!
Onze laatste gang naar boven was met een sleetje op schoot. En dan de vier kilometer lange rodelbaan door het bos af! Lekker uit de wind, prachtige omgeving. Het ging alleen zo hard en snel, dat we onderweg geen foto's hebben genomen. Wel eentje beneden.

Een perfecte dag op een perfecte piste!

Lees verder op de volgende dag...

 


© 2005 - Femma & Aloys