Kerst in Oberstdorf 2009/2010
Femma en Aloys - van 17 december t/m 2 januari 2010


Terug!

Waar we waren

2009
Donderdag 17 dec
Vrijdag 18 dec
Zaterdag 19 dec

Maandag 21 dec
Woensdag 23 dec
Vrijdag 25 dec
Zondag 27 dec

Dinsdag 29 dec
Donderdag 31 dec
Zaterdag 2 jan
Vrijdag 25 december

We zijn lekker laat naar bed gegaan, het was al lang kerstmis, dus we slapen eerst maar eens goed uit!

Vandaag heerlijk geluierd, wat dingen doen achter de laptop, leren en experimenteren met mijn nieuwe Joomla!-testwebsite op aloys.vakkenhulp.nl. Femma vermaakt zich prima achter de kleine laptop, het netbookje.

's Middags om 17.00 uur werden we verwacht op de camperplaats, voor de borrel. We hadden met Jan en Simonne en nog een aantal mensen afgesproken om samen te gaan eten, deze eerste kerstdag.
Uiteindelijk vertrekken we tegen 18.00 uur met ca. 15 personen naar de "Alte Sennküche".

Het was heel gezellig, én goed. Het was voor ons niet de eerste keer, in de "Alte Sennküche", maar zeker ook niet de laatste: het eten is er altijd prima!

Na afloop wandelden we met zijn allen door het centrum terug naar de camperplaats, waar nog warme Glühwein werd geschonken. Maar de belangstelling was niet zo groot meer, en ook wij gingen op tijd terug naar ons appartement.
Lekker nog even op de bank, met de beentjes op tafel. En op tijd naar bed!

Zaterdag 26 december

Lekker uitslapen, ontbijten, beetje lezen en achter de laptop. Het is vandaag wel koud, maar ook héél zonnig en met een strakblauwe hemel dus we gaan (na de lunch) de piste weer eens opzoeken!

Het is lekker skiën, deze middag! De sneeuw is wat hard geworden, en daardoor sneller dan aan het begin van de week.

Het is wel een stuk drukker geworden, dat merk je wanneer je onderaan de piste weer moet aansluiten in de rij voor de lift. De wachttijd is dan toch al gauw een paar minuten. Maar ja, wat zijn vier of vijf minuten in de rij als je daarna weer "los" kunt op de piste?

Met een urenkaart van € 15,00 skiën we tot kwart voor vier, de laatste afdaling is voor mij tot de helft, daar staat onze auto geparkeerd omdat de parkeerstrook beneden (logisch) al helemaal vol was. Femma wil naar het toilet, beneden bij het dalstation, dus die skiet door naar beneden. Dan pik ik haar daar met de auto wel weer op.

De foto's geven een indruk van het mooie weer. Na een paar dagen dooi (met zelfs regen) is het nu weer koud, iets onder nul, en er is vannacht zowaar een paar centimeter sneeuw bijgekomen. In ieder geval ziet alles er weer mooi wit uit, en "deur giet ut mer'umme!"

Thuis eten we onze haasbiefstuk met gebakken aardappelen en groente, en we kijken een film op de TV.
Morgen verder!

Lees verder op de volgende dagen...

 



© 1999 - 2010 Femma & Aloys