Wintervakantie 2005/2006
Femma en Aloys - van 23 dec. t/m 2 jan. 2006



Terug!

2005
Vrijdag 23 dec
Zondag 25 dec
Dinsdag 27 dec
Donderdag 29 dec
Zaterdag 31 dec
Maandag 2 jan

Dinsdag 27 december

Het heeft 's nachts wat gesneeuwd maar de ochtend begint met een zonnetje. We gaan de ski-tocht door het Kleinwalsertal nog eens dubbel overdoen. Daartoe vertrekken we op tijd, al voor 10.00 uur.
Eerst een kwartiertje met de auto, door het Oostenrijkse Kleinwalsertal. Omdat het gesneeuwd heeft, en de weg naar boven nu sneeuwkettingen verplicht stelt, laten we de auto onderaan de Parsenn-piste staan.

Met de Parsenn-lift, nummer 9, naar boven. Dan skiënd naar lift nummer 13, de Sessellift Heuberg. Met de 1-persoons stoeltjes naar boven en meteen doorskiën naar sleeplift nummer 15, nog hoger de berg op.

Nu zitten we flink hoog en begint de kilometerslange afdaling door het bos in de richting van het dorpje Mittelberg. De zon is inmiddels volop gaan schijnen en alles ziet er ongelofelijk mooi uit!

Het laatste stukje, de kleine maar zwarte afdaling, is vandaag een oefenobject. Femma redt het opnieuw zonder noemenswaardige problemen en ook ik doe de afdaling in één keer zonder te vallen. Mooi, dat gaan we straks nog eens oefenen!

Met de 2-zits bankjes van de Zafernalift, nummer 22, omhoog. Dan volgt er weer een lange skiweg terug, richting Parsenn. In totaal zijn we met dit "rondje" ruim anderhalf uur onderweg. Daarom nu eerst naar Bernd, van café Walserblick, voor de soep!

Met dit weer eten we lekker buiten, op het terras (links op de foto).
Na de lunch gaan we op weg voor de tweede ronde. Weer "overleef" ik de kleine zwarte piste zonder te vallen, dat geeft de burger moed! Femma heeft een en ander op video vastgelegd, dan kan ik mijn gestuntel thuis nog eens rustig bekijken ;-)

Op de terugweg even langs de supermarkt. En dan naar huis, de wijn staat koud...

Woensdag 28 december

De dag begint zwaar bewolkt, buiten is het -6.
Het is bijna 08.30 uur, en ik zit met een kop koffie achter de laptop. Op de TV waren net de journaals van RTL-4 en Nederland 1. Femma is al wakker, maar ligt nog lekker even te lezen in bed.

De plannen: vanochtend even de stad in, beetje winkelen. Onderweg komen we langs een mooi oud pand; van die grote donkere (eiken?)houten balken. Ik koop ook nog een paar nieuwe skihandschoenen, koopje, € 14,95.

Wat verderop passeren we de Bergwacht (foto onder). Zouden ze je, op weg naar het ziekenhuis, echt in zo'n 'banaan' vervoeren op het dak van een VW-busje?

Rond de middag gaan we naar de Sollereck-piste. We nemen een kaart voor een halve dag, van 12.00 tot 16.30 uur. Hieronder sta ik op het punt om in te stappen in de 6-persoons gondel.

Het was trouwens een bewolkte dag, met lichte sneeuw. De zon heeft zich niet echt laten zien, en het is ook een beetje kouder geworden. We hebben wel lekker geskied, met gebruik van 4 verschillende liften.

Lees verder op de volgende dagen...  


© 2005 - Femma & Aloys