Wintervakantie 2003/2004
Femma en Aloys - van 19 dec. t/m 3 jan. 2004Terug!

2003
Vrijdag 19 dec
Zaterdag 20 dec
Zondag 21 dec

Maandag 22 dec
Dinsdag 23 dec
Woensdag 24 dec
Donderdag 25 dec
Vrijdag 26 dec
Zaterdag 27 dec
Zondag 28 dec

Maandag 29 dec
Dinsdag 30 dec
Woensdag 31 jan
Donderdag 01 jan
Vrijdag 02 jan
Zaterdag 03 jan

Vrijdag 19 december 2003
Het heeft even geduurd voor we weer online waren. Het Vodafone-modem werkte in Nederland perfect, maar slaagt er hier niet in contact te maken met het GPRS-net. Misschien ligt het appartement wat ongunstig, de mobiele telefoons doen het echter prima.
De Duitse telefoonkabel, mij toegestuurd door Cees Cousijn uit Amsterdam, geeft in eerste instantie geen kiestoon.
Op zaterdag, na wat pootjes verwisselen en een draadje solderen, eindelijk contact met internet! We zijn er weer ;-)) Bedankt Cees!

De heenreis
We zijn 's ochtends tegen 09.00 uur vertrokken. Tussen Apeldoorn en Arnhem troffen we Eef nog even, Femma's broer, die had nog een paar dingetjes voor ons.
Rond 10.00 uur gingen we achter Arnhem de grens over.
We willen deze keer, een idee van collega Wiebe, maar weer eens door het Ruhrgebied en dan via Frankfurt. Al snel blijkt dat we de wegenkaarten van Duitsland zijn vergeten...

Geen nood, we programmeren onze Truus, ons portable navigatie-systeem, en verlaten ons volledig op dit onsje (ca. 100 gram) electronica!
Truus laat ons niet in de steek, ze neemt de snelste route en dat blijkt die van Wiebe. En als we bij Ulm een stukje binnendoor willen steken, accepteert ze dit zonder morren; ze is het meteen met ons eens!

Onderweg ligt er hier en daar al aardig sneeuw, getuige de foto'tjes die Femma nam onder het rijden.
Na een rit van 8 uur, zonder te tanken en met slechts een half uurtje (plas)pauze, arriveren we om 16.55 uur bij Haus Angela in de Blumengasse in een wit Oberstdorf. Totaal 810 km, en Truus levert ons voor de deur af ;-)

Dan natuurlijk alle 'zooi' naar boven slepen, 6 keer lopen naar de tweede verdieping. En een beetje uitpakken, snel even naar de supermarkt lopen, eten maken, kerstversiering ophangen.
En tenslotte... niet te laat naar bed, het was een lange dag!

Lees verder op de volgende dag...

 


© 2003 - Femma & Aloys