Ham-logo

PA6VLG

Voorpagina
De Amateurs

Vrijdag

tot 18.00 uur
18.00 - 19.00 [1]
18.00 - 19.00 [2]
tot 24.00 uur

Vrijdagnacht

na twaalven [1]
na twaalven [2]
na twaalven [3]

Zaterdag

ochtend [1]
ochtend [2]
ochtend [3]
middag [1]
middag [2]
avond

Zondag

ochtend
middag [1]
middag [2]
middag [3]
middag [4]
avond
afsluiting

JOTA 2000

Aan de Jota 2000 werkten de volgende radioamateurs mee, in alfabetische volgorde:

De amateurs die géén scout zijn:

PA2RGM, Rob de Jong, onze "first operator" sinds 1977 (?). Tevens onze eerste man op de HF-banden.
Maakt naast verbindingen in de 10, 15 en 20-meterband de meeste van onze verbindingen in de 80-meterband met de 40 meter lange FD4-windom antenne.

PA3DAT, Aloys de Vries, werkt mee aan de Jota sinds 1980.
Sinds 1983 tweede HF-operator, werkt voornamelijk in de 10, 15 en 20-meterband. Zorgde daarnaast in de afgelopen jaren voor dingen als RTTY (telex), Packetradio, SSTV en ATV.

PE1NOR, Ton Zijlstra. Ook al actief bij de VLG-Jota's sinds de jaren '80.
Een echte allround-radioamateur, past achter iedere transceiver.
Zal nu zijn CW nog eens gaan halen. Mag 'ie wel opschieten, straks schaffen ze het af...

PE1JUQ, Hans ten Brinke. Nieuw gezicht bij onze Jota, maar met ruime ervaring o.a. bij de groep in Hardenberg waar men destijds een recordmast bouwde.
Zorgde dit jaar voor een gigantische vhf/uhf dualband-antenne en een 70cm-transceiver. Volgend jaar maar eens zien of we er, middels een sked, ook verbindingen mee kunnen maken...

De scouts die óók amateur zijn:

PD0PMV, Kees Svajgr. Opgeklommen van welp via verkenner, akela enz. tot voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Vaandrig Lengton Groep.
Deed al mee aan de Jota toen ze de radio nog moesten uitvinden. Of was hij het nou die de Jota heeft uitgevonden?
In ieder geval, een Jota zonder Kees is ondenkbaar!

PD1ACK, Herman Klaassen. Doet ook al meer dan 10 jaar aan de Jota mee en haalde een eigen machtiging. Hij was niet de laatste.
Bouwt daarnaast samen met Ernst PD2ZES vossenjachtzenders en -ontvangers.

PD2AGZ, Anne Geuzen, akela. Al heel lang een van de leidende figuren binnen de Jota. Zorgde jaren voor de catering, de nieuwsvoorziening, de logverwerking enz. Onmisbaar dus!

PD2BDR, Berrie de Ruiter. Ontwikkelt zich de laatste paar jaar tot antenne- en mastentechneut. Nooit te beroerd om bij nacht en ontij nog snel even wat te pionieren. Heeft alleen een hekel aan fotografen.
Zal voor de volgende Jota zijn C-machtiging halen.

PD2IVR, Ivor. Draait al wat Jota's mee en zal nu binnenkort met een Condor-mobilofoon QRV worden. Wil net als Berry en nog wat anderen voorjaar 2001 zijn C-licentie halen.

PD2ZES, Ernst Svajgr, Jota-coördinator. Doet als zoon van Kees PD0PMV ook al heel lang mee aan de Jota. Is verder sinds jaren de technische man voor het opzetten van alle masten en antennes.
Bouwt samen met Herman PD1ACK vossenjachtzenders en -ontvangers.

PD3IVO, Ivo. Test hier de muis als microfoon, met op de achtergrond Ernst PD2ZES. Ivo kon wel een broertje van Berry zijn, ook al zo'n masten en anttenes-freak. Een 'opbouwer' dus. En die zijn er nooit te veel bij een evenement als de Jota.

PE1MWI, Marc Lorijn. Na Herman PEoHER waarschijnlijk de tweede VLG-scout die (eind jaren '80) een amateur-machtiging behaalde. Is niet altijd bij de Jota's, maar komt in ieder geval wel even langs! Al was het maar om zijn antenne uit te lenen, die hij al jaren geleden op het dak van zijn woning zou zetten!

PE1NYS, Marco Beestman. Was als Rowan eind jaren '80 al niet bij de zenders weg te slaan, dus haalde na Marc Lorijn PE1MWI fluks zijn C-licentie.
De man die altijd de eindtrappen regelde voor 2 en 70, plus de bijbehorende zware voedingen. Iemand met relaties dus, en dat komt vaak van pas!

Wie volgt? Koos?  

1910-2000: 90 jaar Vaandrig Lengton Groep
© 2000. PA3DAT / Aloys' website!