Kerst in Oberstdorf 1999/2012
Femma en Aloys - 13 kerstvakanties in Zuid-Duitsland


Voorpagina

Waar we waren

Alle webcams!
Oberstdorf
Twee weken kerstvakantie! Jarenlang brachten we die door in Oberstdorf, een stadje gelegen tegen de Alpen in Zuid-Duitsland, op slechts 3 km van de Oostenrijkse grens.

De eerste drie jaar met de kampeerauto. Dan stonden we met zo'n 250 campers op de grote camperplaats dicht tegen het centrum van het plaatsje.
Sinds 2002 huurden we een appartement, telkens bij een andere verhuurder, omdat we meestal laat waren met boeken.
In 2007 zaten we een keertje in een appartement in Riezlern, in het Oostenrijkse Kleinwalsertal. Sinds 2008 echter weer "gewoon" in Oberstdorf.

De laatste jaren, 2009, 2010 en 2011, drie keer naar hetzelfde appartement. Een prima, relatief eenvoudig maar lekker ruim appartement. Mét draadloos internet, bij de familie Hindelang, aan de rand van Oberstdorf.

Oberstdorf is ook bekend van de televisie: eind december is Oberstdorf op TV met skischans-springen. Oberstdorf is één van de wedstrijden van het "4-Schansen Toernooi". De bekendste is die in Garmisch-Partenkirchen op nieuwjaarsdag, die ook in Nederland live op TV wordt uitgezonden.

Oberstdorf
Oberstdorf ligt dichtbij de Oostenrijkse grens en het mooie Kleinwalsertal.
Vanuit Kampen met de auto ca. 800 km, maar het is goed in één dag te doen: 790 km snelweg, de laatste 10 km over provinciale wegen.

 © 1999 - 2012 Femma & Aloys