Kerst in Oberstdorf 2000/2001
Femma en Aloys - van 21 t/m 31 december 2000


Terug!


2000
De tweede wintersportvakantie met de camper
Omdat het toch wel erg goed bevallen was, die eerste keer met de camper naar de sneeuw, gingen we het jaar erop weer.

Femma en ik vertrokken op donderdagavond en overnachtten in het Ahrdal, in de Eifel (foto). Femma's broer Eef en zijn vrouw Geertje met de kinderen kwamen in de loop van de vrijdag achter ons aan.

Dit was voor ons de eerste winter zonder sneeuw in Oberstdorf. Prachtig weer, koud, blauwe luchten en veel zon, maar geen sneeuw...
De Söllereck-piste was besneeuwd, dus daar gingen we naar toe. Slechte sneeuw, veel ijs. Tijdens deze vakantie maakte Aloys een rotsmak en liep een lichte hersenschudding op mét whiplash (maar dat wisten we toen nog niet).

Eef en Geertje wilden verder, Oostenrijk in. Wij besloten de dag voor Oudejaar terug te gaan en Oud- en Nieuw thuis te vieren, met Herman en Eugeni (de zus van Aloys). Dat is het voordeel van reizen met de camper: je zit niet vast aan één locatie. Wil je ergens anders heen, dan ga je gewoon!

Uiteindelijk viel er met de kerst nog een beetje sneeuw (linksonder), maar het was te weinig voor onze favoriete pistes. Eef en Geertje wilden verder, Oostenrijk in. Wij besloten de dag voor Oudejaar terug te gaan en Oud- en Nieuw thuis te vieren, met Herman en Eugeni (de zus van Aloys).
Op de terugweg keken we nog even op de camperplaats in Nesselwang (rechtsonder). Daar stond het ook behoorlijk vol... Gauw verder naar Nederland! Dat is het voordeel van reizen met de camper: je zit niet vast aan één locatie. Wil je ergens anders heen, dan ga je gewoon!

 © 2002 - 2008: Femma & Aloys